O nás

Moje fotka
Rodinné a komunitní centrum Kocourek z.s. Vytváříme veřejný prostor pro setkávání rodin s dětmi. Prostor, kde jsou děti vítány, mohou se rozvíjet po boku svých vrstevníků a učí se toleranci kolektivu. Pomáháme maminkám při překonávání sociální izolace. Poskytujeme společenství, solidaritu a otevřenost všem generacím. Umožňujeme rodičům vzájemně se společensky i neformálně stýkat, vzdělávat se a využívat vlastních schopností či znalostí. MC Kocourek je občanské sdružení, které funguje na principu rodinné svépomoci a dobrovolnické práci. Naši práci podporuje Pardubický kraj a město Březová nad Svitavou.

sobota 12. srpna 2017

Jak Kocourek pomáhal pasovat prvňáčky na čtenáře

„Už jsem čtenář,“ vydechli spokojeně mnozí z žáčků první třídy poté, co byli v tělocvičně základní školy zdárně pasování na čtenáře. Největší dík za to pochopitelně patří jejich třídní učitelce Lence Kissové, která s nimi měla v uplynulém školním roce trpělivost, a rodičům, kteří spolu s nimi odvážně přestáli radosti i strasti prvního školního roku.
Získání šlechtického titulu „čtenář“ bylo podmíněno splněním tří úkolů. Děti musely prokázat:
1.      znalost abecedy (přednesly básničky o jednotlivých písmenech)
2.      zručnost a kreativitu (vyrobili si záložku do knihy)
3.       schopnost orientovat se v knize a textu
Akce Pasování prvňáčků na čtenáře se zrodila na základě spolupráce Městské knihovny a informačního centra Březová nad Svitavou se Základní školou Březová nad Svitavou a Rodinným a komunitním centrem Kocourek, z.s. Velmi nás podpořili rodiče samotných žáčků, kteří připravili slavnostní pohoštění pro všechny zúčastněné.
Při akci podali pomocnou ruku Miroslava Vránová, Jíří Vrána jr., Jana a Ladislav Zapletal, Jitka Dandašová, Václav Vopálenský, Jarmil Povolný, zaměstnanci Zš i školní jídelny a také Monika Čermáková.





Žádné komentáře:

Okomentovat